1 november 2019 – 10.00 uur

In het kader van de Maand van Respect presenteert de Gemeente Gorinchem binnen het educatieve programma de film Vechtmeisje.

Verhaal: Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Dit is je unieke kans om samen met je klas de bioscoop te bezoeken en de film in de klas voor of na te bespreken. Er is ook lesmateriaal beschikbaar. De film Vechtmeisje werd alom geprezen vanwege de acteerprestatie en de gekozen thema’s die spelen bij veel opgroeiende jongeren.

Het IFFG filmeducatie programma biedt scholieren de kans om kennis te maken met films met een brede blik op de wereld.

 

Deze special is voor het Voortgezet Onderwijs. De special is te bezoeken met de klas onder begeleiding van een docent. De docent dient zich met de klas aan te melden.

 

Programma

10.00 uurontvangst in de bioscoop VUE
10.15 uurinleiding en start film
11.40 uurnapraten en Q&A met gastspreker
12.10 uurzaal uit

 

Praktische informatie

Locatie : Bioscoop VUE, Appeldijk 59, Gorinchem
Kosten: € 1,50 per leerling

Aanmelden

Meld je snel aan met je klas want het aantal plaatsen is beperkt: krista@iffg.nl