Stefan Molenaar is blij dat hij in Gorinchem woont. Hij is een van de ambassadeurs van tolerantie die Johannes van Camp op de foto zette. Zijn prachtige zwart/wit foto met alleen de zonnebloem in kleur hangt in de Boom van Tolerantie. Stefan was direct enthousiast om mee te doen aan dit project over respect. Volgens hem kun je respect niet genoeg onder de aandacht brengen, zeker als je een
handicap hebt.

Stefan woont vanaf 2000 in Gorinchem, eerst op de Vismarkt en sinds juni dit jaar in de Haarstraat. Zijn lichte en ruime appartement bevindt zich in het vroegere postkantoor. Een fijne plek om te wonen, zo in het centrum. Maar ook weleens
lastig als je in een rolstoel zit zoals Stefan.

“Gorinchem is een oude stad waar je met een rolstoel niet overal kunt komen. De laatste jaren is de toegankelijkheid in de stad wel verbeterd.” Toegankelijkheid staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente Gorinchem: tenslotte is de stad van en voor iedereen.

Stefan komt graag buiten en zo kennen veel Gorcumers hem. “Mensen maken vaak een praatje met me. Ondanks dat ik niet overal naar binnen kan, is het niet zo dat ik voor gesloten deuren sta. Mensen zijn altijd bereid om te helpen bij een drempel, treetje of deur. Soms merk ik wel dat ze  ongeduldig worden als ik met ze praat, omdat dat door mijn lichamelijke beperking moeilijk gaat. Ik werk bij Syndion en op het Omnia College als webmaster. Het is niet altijd makkelijk om er te komen. Mensen vergeten weleens dat je er met een rolstoel niet door kunt als zij hun fiets midden op de stoep zetten. Maar vaak ontmoet ik gelukkig mensen die respect en begrip hebben. Ik ben heel benieuwd naar de andere ambassadeurs van tolerantie die Johannes heeft gefotografeerd. De opening van het Tolerantiepad staat al in mijn agenda. Ik ben er!”