Het Tolerantiepad is een van de initiatieven tijdens de Maand van Respect. De vestingwal is een geliefde wandelroute in Gorinchem. Vanaf 24 november zie je hier over een lengte van 5 kilometer, verdeeld in 7 linies 100 grote foto’s in de bomen hangen: samen vormen die het Tolerantiepad!

Het pad is een idee van fotograaf Johannes van Camp, gebaseerd op de portretten die hij maakte voor zijn kunstwerk Boom voor Tolerantie. De foto’s maken indruk: de mensen staan in zwart/wit afgebeeld en houden een zelfgekozen bloem vast waar de kleur van afspat.

De bloem staat voor hun persoonlijke boodschap over respect en tolerantie. Johannes koos een bonte mix van Gorcumers: jong, oud, met verschillende achtergronden. In zijn ogen dé ambassadeurs van tolerantie en respect. Met zijn initiatief wil Johannes de stad verbinden, vertellen dat we elkaar moeten nemen zoals we zijn. Met als droom: Gorinchem als eerste Stad van Tolerantie in Nederland.

Ook de verhalen van de mensen op de foto’s ontroeren en verrassen je. Ze zijn verzameld op www.ambassadeursvoortolerantie.nl. Dus neem je smartphone mee op pad. En volg 1 of alle 7 linies van het Tolerantiepad. Via de nummers vind je de verhalen. Misschien wel van jouw buurman, buurvrouw, bakker, klusjesman, tandartsassistente, leraar, vriend, klasgenoot, kind ….