November: Maand van Respect

Bekijk hier het webinar ‘Samen ben je vrij’ gehouden op 25 november 2020 met Frank Weijers

Artikel 1. Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht op welke gronden dan ook, is niet toegestaan. Uit: De Nederlandse Grondwet

Doe mee met de Maand van Respect

9 t/m 13 november is de landelijke Week van Respect. In Gorinchem hebben we genoeg activiteiten voor een hele maand. Het thema is dit jaar: samen ben je vrij. De activiteiten zijn dit jaar door corona natuurlijk een beetje anders. Wat onveranderd is, zijn de mooie verhalen van onze stadsgenoten. Zij delen hun ervaring met respect en tolerantie.

Waarom een Maand van Respect?

In Gorinchem voelen 4 op de 5 inwoners zich gerespecteerd, prettig en veilig. We willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt in onze stad. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Gorcumse scholen, bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen aantrekkelijke activiteiten over de betekenis van Artikel 1. Met educatie en ontmoeting. Spannend en leuk voor jong en oud. Met bijvoorbeeld een webinar, aangrijpende films, wandelingen door de wijk, Dag van de Mantelzorg, Orange the World en meer. Bekijk hieronder het programma.

Samen ben je vrij. In de stad van tolerantie

In een vrije samenleving mag je je eigen keuzes maken in het leven. Denk hierbij aan studie, kleding, werk, kinderen. Kon jij ook altijd vrij kiezen? Ben je altijd gerespecteerd om wie je bent? Of moest je een hindernis nemen om te kunnen zijn wie je nu bent? En wie heeft jou daarbij geholpen?

Via een oproep in de krant en op internet vroegen we het aan alle Gorcumers. We kregen veel reacties met mooie verhalen. In vijf afleveringen presenteren we op deze website een selectie verhalen van stadsgenoten over ‘samen ben je vrij’. Volg de activiteiten van de Maand van Respect via de social media kanalen van gemeente Gorinchem.

Wat is jouw verhaal?

Heb jij ook een bijzondere ervaring met respect en tolerantie? Wil je iemand die jou helpt om je vrij te voelen in het zonnetje zetten? Deel je verhaal met de stad. Stuur een bericht naar respect@gorinchem.nl

Lees de interviews die gedurende de maand november in de De stad Gorinchem zijn verschenen.

Effectief begeleiden van jeugdspelers

Hoe zorg je dat jeugdspelers minder snel afhaken? Hoe stimuleer
je sportiviteit in en om het veld? Wat doe je met fanatieke ouders? Trainers en coaches van jeugdspelers geven aan dat ze hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Positief Coachen is een creatief veelzijdig programma waarmee je positiviteit op en rond de sportvelden bevordert. Zodat jeugdspelers zich optimaal ontwikkelen en het plezier in hun sport behouden. En het voor trainers en coaches ook leuker wordt. Met meer nadruk op wat wel in plaats van wat niet goed gaat.

Partners

Partners van Maand van Respect