Kijk in de Toolkit voor praktische tips en tools om jonge sporters te begeleiden

Positief coachen

Effectief begeleiden van jeugdspelers

Funfactor in het kwadraat

Hoe zorg je dat jeugdspelers minder snel afhaken? Hoe stimuleer
je sportiviteit in en om het veld? Wat doe je met fanatieke ouders?

Trainers en coaches van jeugdspelers geven aan dat ze hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Positief Coachen is een creatief veelzijdig programma waarmee je positiviteit op en rond de sportvelden bevordert. Zodat jeugdspelers zich optimaal ontwikkelen en het plezier in hun sport behouden. En het voor trainers en coaches ook leuker wordt. Met meer nadruk op wat wel in plaats van wat niet goed gaat.

Meer om het spel, minder om de winst

Sporten = presteren = winnen. Dat is van oudsher het idee. Natuurlijk is winnen goed en leuk. Maar je hebt niet alles in de hand. Een scheids beslist soms anders. En je bent niet meteen de beste sporter van de wereld. Dat kun je misschien wel worden, maar dat hoeft niet.

Nadruk op winnen en presteren, geeft daarom kans op stress en negativiteit. Bij spelers, trainers, coaches én ouders. De truc is om meer te sturen op zelfvertrouwen en plezier. En meer op taken, want die heb je wel onder controle. Daarmee ben je optimistisch en creëer je een positieve sfeer. Waarin spelers zich optimaal ontwikkelen. En… als vanzelf ook nog eens beter gaan presteren.

Kortom, met Positief Coachen maken we het sporten nog leuker. Voor en met iedereen: sporters, trainers, coaches, scheidsrechters én ouders. Want Positief Coachen doen we samen.

Programma voor meer positiviteit

Positief Coachen is te leren. Daarvoor heeft de gemeente Gorinchem samen met sportpsychologiepraktijk MOOOST en Fysio PP een programma opgesteld dat loopt tijdens het sportseizoen. Met een traject op maat (op aanvraag), verschillende workshops en een toolkit vol praktische hulpmiddelen voor alle betrokkenen: trainers/coaches, besturen, scheidsrechters en ouders. Proberen we te scoren met als Resultaat: een veilig en positief sportklimaat.

Wat levert Positief Coachen op?

Positief Coachen maakt sporten nog leuker. Meer zelfvertrouwen, meer optimisme en meer positiviteit geeft nog meer sportplezier voor iedereen. Met bovendien extra voordeel voor verenigingen:

  • Betere sportprestaties
  • Leden blijven langer lid
  • Meer vrijwilligers melden zich aan
  • Vrijwilligers blijven langer actief

Kom naar de kick-off

Laat als vereniging zien dat jullie ook staan voor een veilig en positief sportklimaat doe mee. Laat je als club van de positieve kant zien en geef het goede voorbeeld. Meld je nu aan als vereniging via c.v.rosmalen@gorinchem.nl. Dit Positief Coachen-programma is volledig kosteloos (m.u.v. traject op maat) en past tevens perfect in het opleidingstraject van trainers/coaches.

Programma Positief coachen

Het programma bevat een uitgebreid keuzemenu aan workshops en bijeenkomsten. Voor elk wat wils. Kies 1 of meer bijeenkomsten. Deelname is gratis.

\

Maandag 25 oktober 2021 - 19.00 uur

Workshop Structureren

Hoe je een effectieve, uitdagende en leuke training geeft.

Locatie: SVW, Kleine Schelluinsekade 5c Gorinchem

Aanmelden via c.v.rosmalen@gorinchem.nl

\

Woensdag 10 november 2021 - 19.30 uur

Theatervoorstelling ‘Pap, doe narmaal!’
Humoristische voorstelling vol met herkenbare situaties 
voor iedereen bij de sportclub.

Locatie: Gildenplein

  • Humoristische voorstelling voor iedereen die kinderen heeft of kinderen begeleidt: ouders, leraren, sportcoaches, trainers,noem maar op.
  • De voorstelling gaat over hoe een nog positiever klimaat kan helpen om te zorgen dat de kinderen zich optimaal ontwikkelen.
  • Er minder incidenten zijn en het werkplezier voor de opvoeders/begeleiders, e.d. toeneemt.

Aanmelden via c.v.rosmalen@gorinchem.nl

\

Vrijdag 17 december 2021 19.00 uur

Workshop 1: Sportplezier

Locatie: SVW, Kleine Schelluinsekade 5c Gorinchem

Aanmelden via c.v.rosmalen@gorinchem.nl

\

Maandag 22 november 2021 - 19.00 - 20.00 uur

Inloopspreekuur voor vragen of onderwerpen waar je tegenaan loopt!

Locatie: SVW, Kleine Schelluinsekade 5c Gorinchem

Aanmelden niet verplicht, wel handig c.v.rosmalen@gorinchem.nl

Portretfoto Anouk van den Berg

Anouk van den Berg is ontwikkelingspsycholoog en SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Ze is sinds 2014 werkzaam in haar eigen sportpsychologiepraktijk genaamd MOOOST. Wat staat voor Mentale Ontwikkeling en Ondersteuning in het Onderwijs en voor SportTalenten. Ze begeleidt sporters uit diverse takken van sport en adviseert sportouders en coaches. Haar doel is dat sporters met plezier en zelfvertrouwen op de baan of het veld staan.

Portretfoto Anouk van den Berg

PP staat voor Physical Performance en wij zijn een multidisciplinaire praktijk die zorg en beweging biedt. Uw fysieke en mentale gezondheid is van groot belang om uw dagelijkse prestaties te kunnen leveren, zowel op sportgebied als in uw dagelijkse activiteiten. Bij Fysio PP doen wij er alles aan om u hierin te begeleiden. Wij zetten ons dan ook graag in voor maatschappelijke thema’s in de samenleving.

Gemeente Gorinchem in samenwerking met sportpsychologiepraktijk MOOOST en Fysio PP.