Toolkit voor Besturen

Inzicht 1 voor bestuurders: Samen Doen

bron: www.sportplezier.nl

Inzicht 2 voor bestuurders: Meenemen

bron: www.sportplezier.nl

Inzicht 3 voor bestuurders: Eigenaarschap

bron: www.sportplezier.nl

Inzicht 4 voor bestuurders: Support

bron: www.sportplezier.nl

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken we in de sport samen aan een plezierig en veilig sportklimaat. Hoe doe je dat? Door als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, jurylid of ouder je bewust te zijn van het feit dat we samen de vereniging maken. Jij kunt positief gedrag stimuleren en ingrijpen als het fout gaat. Want sportplezier kun je maken!

Jill in de bestuurskamer

# met Joop Alberda

# met Marcella Mesker

# met Mark Huizinga

# met Mijntje Donners

Bekijk hieronder de presentatie voor besturen over: ‘Samen doen & Betrekken’

Samen doen & betrekken

Woensdag 2 september 2020

Portretfoto Anouk van den Berg

Anouk van den Berg is ontwikkelingspsycholoog en SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Ze is sinds 2014 werkzaam in haar eigen sportpsychologiepraktijk genaamd MOOOST. Wat staat voor Mentale Ontwikkeling en Ondersteuning in het Onderwijs en voor SportTalenten. Ze begeleidt sporters uit diverse takken van sport en adviseert sportouders en coaches. Haar doel is dat sporters met plezier en zelfvertrouwen op de baan of het veld staan.

Anouk verzorgt in het seizoen 2020-2021 een serie workshops op de Gorcumse sportverenigingen. Ze leert trainers, ouders en bestuurders hoe ze de verschillende thema’s rondom positief coachen in praktijk kunnen brengen.

Gemeente Gorinchem in samenwerking met sportpsychologiepraktijk MOOOST en Fysio PP.