Trainers

Positiviteit = Plezier = ontwikkeling = winnen.

Sporten = presteren = winnen. Dat is van oudsher het idee. Natuurlijk is winnen goed en leuk. Maar je hebt niet alles in de hand. Een scheids beslist soms anders. En je bent niet meteen de beste sporter van de wereld. Dat kun je misschien wel worden, maar dat hoeft niet.

De truc is om meer te sturen op zelfvertrouwen, plezier en op taken, want die heb je wel onder controle. Daarmee ben je optimistisch en creëer je een positieve sfeer. Waarin spelers zich optimaal ontwikkelen. En… als vanzelf ook nog eens beter gaan presteren.

Kortom, met Positief Coachen maken we het sporten nog leuker.

Hoe creëer je een positief klimaat tijdens jouw trainingen?
Een omgeving waarin jouw spelers kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze in zich hebben. Tijdens interactieve ontwikkel je vaardigheden en krijg je tips. De workshops zijn een mix van theorie en praktijk. Je krijgt handvatten aangereikt die je de volgende training direct kunt inzetten. De inzichten helpen jou en je spelers in hun ontwikkeling en stimuleren plezier.

Met collega trainers uit andere sporten deel je ervaringen en ga je aan de slag. Zo oefen je je communicatievaardigheden, denk je met elkaar na over de invulling van je training en ontwerp je samen oefenvormen. Kortom: leer hoe je een nóg betere trainer kunt worden.

De volgende onderwerpen en thema’s komen aan bod. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

 

Programma Positief coachen

Het programma bevat een wisselend keuzemenu aan workshops en bijeenkomsten. Deelname is gratis.

\

Seizoen 2022/2023

Workshop 2: Zelfvertrouwen

Locatie: SVW, Kleine Schelluinsekade 5c Gorinchem

18.00 inloop, 18.15 uur starten

Aanmelden via c.v.rosmalen@gorinchem.nl

\

Seizoen 2022/2023

Stimuleren

Hoe je goede feedback geeft en je spelers motiveert

Locatie: SVW, Kleine Schelluinsekade 5c Gorinchem
18.45 uur inloop, 19.00 uur starten

Aanmelden via:  c.v.rosmalen@gorinchem.nl

Portretfoto Anouk van den Berg

Anouk van den Berg is ontwikkelingspsycholoog en SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Ze is sinds 2014 werkzaam in haar eigen sportpsychologiepraktijk genaamd MOOOST. Wat staat voor Mentale Ontwikkeling en Ondersteuning in het Onderwijs en voor SportTalenten. Ze begeleidt sporters uit diverse takken van sport en adviseert sportouders en coaches. Haar doel is dat sporters met plezier en zelfvertrouwen op de baan of het veld staan.

Portretfoto Anouk van den Berg

Amy Verhagen is bewegingswetenschapper & sportpsycholoog. In 2015 afgestudeerd Bewegingswetenschapper MSc. Zij leerde veel over het menselijk bewegingsapparaat en hoe je deze kunt trainen. Een stage bij een sportpsycholoog gaf haar het inzicht hoe belangrijk het mentale aspect van sporten is. Hier wilde zij meer over weten en uiteindelijk heeft zij de postacademische opleiding tot praktijk sportpsycholoog afgerond in 2019. Naast haar functie als sportpsycholoog geeft Amy ook de nodige groepstrainingen en assisteert zij bij het testen en meten van sporters.

Portretfoto Anouk van den Berg

PP staat voor Physical Performance en wij zijn een multidisciplinaire praktijk die zorg en beweging biedt. Uw fysieke en mentale gezondheid is van groot belang om uw dagelijkse prestaties te kunnen leveren, zowel op sportgebied als in uw dagelijkse activiteiten. Bij Fysio PP doen wij er alles aan om u hierin te begeleiden. Wij zetten ons dan ook graag in voor maatschappelijke thema’s in de samenleving.

Gemeente Gorinchem in samenwerking met sportpsychologiepraktijk MOOOST en Fysio PP.